Veien frem for lipødemikere

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Høsten 2015 ble jeg med i en diskusjon om behandling, eller mangel på behandling av lipødem kontra lymfødem. Vi savnet et nettsted hvor vi kunne få vite mer om sykdommen, behandlinger og våre rettigheter som pasient. Flere av oss har diagnosen lipølymfødem, og har meldt oss inn i NLF med diagnosen lymfødem. Det gikk dessverre ikke an å melde seg inn med kun lipødem eller lipølymfødem som diagnose. Det ble snakket om å danne en egen forening for Lipødemikere, et meget omfattende arbeide. Jeg er allerede hanket inn som valgkomitemedlem i NLF, og har fått tilbud om å bli med på neste Landsmøte for foreningen.

Så får jeg en idé, og jeg foreslår den for dem. “Hva om vi hører med NLF om ikke lipødemikerne kan løftes frem av foreningen, og få mulighet for å melde seg inn som medlemmer der med egen diagnose?” Noen er for, mens andre mener det er bedre å starte egen for- ening. Etter hvert er vi mange som mener det er lurt å gå sammen med NLF.
Sammen blir vi jo sterkere enn om vi står hver for oss. Jeg tilbyr meg å ta opp dette på landsmøtet jeg skal på, og både gruer og gleder meg til møtet. Dagen er kommet, og jeg sitter på NLF`s landsmøte 2016. Noe som er veldig spennende og interessant for meg. Her treffer jeg mange hyggelige mennesker og det gjør at det jeg har satt meg fore blir lettere. Så da anled- ningen endelig byr seg, reiser jeg meg og taler lipødemikernes sak. Og for en respons, jeg blir så glad. Det er så mye positivitet rundt dette. Og før jeg aner ordet av det, så er jeg valgt inn som varamedlem i NLF. Og deretter som leder i et Lipødemutvalg, som skal jobbe fremover mot et felles forbund for lymfødemikere og lipødemikere. Det blir et spennende år, med fire gode medhjelpere i utvalget.

Lotte Hofosbråten, min kusine i Kongsvinger, er den første jeg spør om å bli med. Så går jeg ut på Lipødem Norge siden og spør om noen vil være med å jobbe mot dette. Der får jeg med meg Mona M. Moum, Sissel Ødegård og Linn M. Bye-Strand. Vi er blitt en gruppe på fem damer. Etter hvert har dessverre Lotte og Linn sett seg nødt til å forlate utvalget, de er savnet. Men vi gjenværende jobber videre mot lands- møte 2017, med god hjelp fra sentral- styret hvor Landsmøte 2017 står for døren. Jeg har skadet meg i påsken, og vurderer sterkt å måtte bli hjemme. Men jeg vet hvilken viktig sak som skal opp, og den har jeg vært med å kjempet for i et år. Så jeg samler styrke, og drar til Oslo. Pga helsa klarer jeg ikke være tilstede hele tiden, men jeg vet jeg har gode medhjelpere i de andre i sentralstyret.

Det viktige øyeblikket er kommet, det skal stemmes for bund som skal være for både lymfødemikere og lipødemikere, og jobbe på lik linje for begge sykdoms- grupper. Det blir et JA!

Jeg er så glad, dette er det vi har ønsket, og nå er det et faktum. Nå skal vi jobbe videre i Lipødemutvalget sammen med sentralstyret, for å få det vi trenger på plass.
Vi ønsker alle i forbundet en riktig god sommer!

Ragna Karlsen

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.