Om lipødem

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Lipødem er en medfødt, kronisk, arvelig sykdom.

Man anslår at ca. 350 millioner kvinner i verden har lipødem. Mange uten å vite det fordi de tror de bare er tykke. Det er nesten uten unntak, bare kvinner som får sykdommen. Lipødem kjennetegnes ved en abnorm unaturlig opphopning av spesielle fettceller. De samler seg i depoter, ofte symmetrisk i kroppen. Oftest fra midjen og ned, men kan forekomme også i armer og overkropp.

Lipødem kjennetegnes av at opphopningen av disse fettcellene skjer i et uvanlig mønster sammenlignet med normale fettceller. Ettersom sykdommen utvikler seg vil man kunne oppleve større smerter og hevelser og bevegeligheten blir dårligere. Mange kan få problemer med å gå. Med riktig behandling kan du få ned omkretsen, lindre symptomene og stanse utviklingen «Ridebukselår» og masse cellulitter er klare indikasjoner på lipødem. Spesielt hvis kroppen din er mye større fra midjen og ned. Altså en betydelig forskjell på overkropp og underkropp. Lipødem kjennetegnes ved tiltagende smerte i det myke vevet ved bevegelse eller berøring som ikke lindres ved hvile.

Fettputer/depoter utvikles ofte på innside, utside og underside av knær, innside og utside av lår, og rundt ankler. Lipødem kan gi smerter i ledd, spesielt knær Generell tretthet og utmattelse er vanlig Slanking har ingen innvirkning på lipødemet, da slanking bare påvirker de områdene som ikke er angrepet av Lipødem Lipødem kjennetegnes ved at man finner en distinkt avgrensning ved ankelen. Hevelsene slutter rett over ankelen. Anklene og føttene kan være naturlig slanke.

Lipødem utvikles gjerne i puberteten og ved andre hormonelle forandringer Ofte utvikles lymfødem i tillegg, om du har gått lenge med lipødem uten diagnose eller behandling. Dette fordi hevelsen lipødemet skaper, ofte skader lymfesystemet. Er lymfesystemet skadd betraktes du til å være i stadium 4 og du vil få diagnosen lipolymfødem. Lipødem kjennetegnes av at det er svært sensitivt for berøring og det gir lett blåmerker. Det kan bli svært smertefullt. Lipødem kan ikke slankes eller trenes bort. Denne type fettceller er innkapslede og annerledes enn vanlige fettceller ellers på kroppen.

Behandling MÅ til for å kunne redusere omkrets. For en som har gått i mange år med ubehandlet Lipødem kan opphopningen av fettdepoter spre seg til armer og i hele overkroppen. Fettdepotene kan bli fibrotiske (hardne og bli vanskelig å behandle) Som ved lymfødem kan man miste elastisiteten i huden Lipødemceller er ikke som vanlige fettceller og kan ikke tømmes eller krympes.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.