Russland neste?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Leder for NLLF Hålogaland, Olga Marie Bekkelund er med i et spesielt og spennede samarbeid med brystkreftpasienter i Murmansk i Russland.

Der er det satt ned en prosjektgruppe som skal jobbe for å hjelpe til med å opprette selvhjelpsgrupper og hjelpe til med opplæring av likepersonsarbeid i Murmansk. Prosjektgruppen er sammensatt av damer fra Vesterålen, Finnsnes og Harstad brystkreftforening.
Sammen med deltagerne i Murmansk har man kalt både gruppen og selvhjelpsprosjektet for Darina. Prosjektet er godkjent og styrt fra Helse og omsorgsdept. På det første samarbeidsmøte 8-10. sept i Kautokeino kom det frem at det er stort behov for hjelp til å få igang lymfødembehandling for kvinner som er blitt brystkreftoperert i Russland. Det er i dag ingen tilbud eller behandling denne pasientgruppen og man ønsker å få satt i gang snarest mulig med tilbud. Hvordan dette skal gjøres er ikke helt klarlagt enda, men ting er på gang.
-Vi vil prøve å trekke inn både fysioterapeuter med kompetanse i lindrende behandling og med tiden også leger, sier Olga Marie Bekkelud til Lymfeposten. -Jeg lover å holde dere oppdatert på fremdriften i prosjektet. Vi skal ha et nytt samarbeidsmøte i november, og da ser vi hvor langt vi er kommet, avslutter Olga Marie til Lymfeposten.

Bildet bak fra venstre: Maria Petrova, Ann-Kirsti Haugnes, Maria Obodorskaya, Irina Chernykk. Foran: Olga Marie Bekkelund, Irina Ivanova

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.